1- Yunanca'da kişileştirilmiş belli bir Tanrıdan (theos) ayrı olarak insanüstü, Tanrısal etkinlikleri olan, kavranılamaz bir güce verilen ad. 2- Eski Yunan dünyasında Tanrıyla insan, gökle yer arasında bulunan, sonradan iyi ve kötü ruhlar olarak ikiye ayrılan varlıklara verilen ad.
Yazılıyor....Saadet Yedic (Kırklareli Üniversitesi)
bkz. uyarı ses.
[Pinyin Dào ] [Wide Giles Tao ] [1] [İng. Tao ] [Alm. Dao ] [Fr. Tao ] [Gln. Çn. [2] ve Sdl.
Gonca ÜNAL CHIANG (Ankara Üniversitesi)
[Alm. Darwinismus] {Fr. Darwinisme] [İng. Darwinism] [Es. T. Darveniye] Charles Darwin’in (1809-1882) 1859 yılında yayımladığı kısa adıyla On the Origin of Species [Türlerin Kökeni] adlı eserinde ortak kökenden türeyen yaşamın temel mekanizması olarak doğal seçilimi konumlandırdığı evrim kuramının
Batuhan AKGÜNDÜZ (Selçuk Üniversitesi)
1609-1662 yılları arasında yaşamış ve canlılarda evrimin doğal ayıklanma yoluyla gerçekleştiğini öne süren teorisiyle, bilim ve düşünce tarihinde âdeta bir devrim yaratmış olan İngiliz doğa bilimci.
Yazılıyor....Ömer Osman SARI (Kırklareli Üniversitesi)
[Alm. Verhalten] [Fr. comportement] [İng. behaviour]-. Dıştan gözlemlenebilecek tepkilerin toplamı.
YAZARINI BEKLEYEN MADDE....
[Alm., Fr. Substrat] [ing. substratum] [Lat. substsratum] [Yun. hypokeimenon] [es. t. mabih-il-kivam]: Altta bulunan; temel. Niteliklerin taşıyıcısı; kendisine bir şey yüklenilen şey, töz. Bir gerçekliğin onaylanması için olayların (görüngülerin) arkasında ya da altında bulunması gereken şey.
YAZARINI BEKLEYEN MADDE....
[Alm. Hypostase] [Fr. hypostase] [İng. hypostasis] [Yun. Hypostasis] [es. t. uknum]
YAZARINI BEKLEYEN MADDE....
bkz. tümdengelim.
bkz. tümdengelimli.